Vi är Diakoniaaktivisterna. Vi lämnar avtryck och tror på att en bättre värld är möjlig. Tillsammans förändrar vi världen. Välkommen till vår blogg!

fredag 27 juni 2008

Solig festivalyra...

Det är dag två på Peace and Love och vi lever livet. Tänk att solen faktiskt skiner och att den svenska sommaren visar sig från sin bästa sida. Det är, här i Borlänge, fullt av härliga människor, bra artister och en kalastämning. Vi är evigt tacksamma att vi under denna festival får slagga i Missionskyrkan här i stan, de har en go soffa. Detta tillsammans med många spännande möten och diskussioner med människor gör att vi stor trivs.

Vi står i vårt mycket fina tält med vår mycket fina och informativa utställning =) och det känns fint då man ser att ett intresse väcks hos dem vi snackar med. Det känns också fint att stänga in fulla människor i vår dusch (en tygcylinder som duschar dig med ren fakta). Senast i går kväll burade vi in en go gubbe (snickare från Göteborg) i denna vår apparat och han fick tillslut fråga hur man kom ut igen. Vi hoppas dock att han har lärt sig något. =) Förutan denna snickare kom endel ut ur duschen mer upplysta än innan. T.ex. en tjej som utbrast "Asså det här med WTO, det är ju helt sjukt!!!"

Det känns gott att vara på en festival där man faktiskt har tänk till. Peace and Love har en miljösertefiering och började festivalen med två temadagar om fred och kärlek. Vi möter många intereserade människor varav många redan har koll på världsfrågor. Det känns bra att vara med och inspirera till ytterligare engagemang.

Vi hoppas på många nyfikna under dagen och ser fram emot bl a Mikael Wiehe, Eldkvarn och Hellacopters. Peace out!

/Rebecca och Elin