Vi är Diakoniaaktivisterna. Vi lämnar avtryck och tror på att en bättre värld är möjlig. Tillsammans förändrar vi världen. Välkommen till vår blogg!

torsdag 10 december 2009

Möte med Maud
Det har gått ett år sedan startskottet för Countdown to Copenhagen gick av för oss aktivister! Då gick vi en klimatinformatörsutbildning och sedan dess har vi varit i Burkina Faso, hållit i otaliga presentationer och workshops och genomfört aktioner på stan. Målet har varit opinionsbildning och insamlamde av namnunderskrifter. Vi har visat på att konsekvenserna av att ett varmare klimat drabbar fattiga människor främst. Ett år och nu i helgen är det den stora finalen i Köpenhamn.

Kanske kan dagens händelse rubriceras som upploppet om vi fortsätter att använda sport-termer. Jag ingick i en delegation med Magnus och Bosse från Diakonia och våra kollegor i Svenska kyrkan som besökte Näringsdepartementet och Maud Olofsson. Vi lämnade namnunderskifterna och tryckte på att 25000(!) svenskar är måna om att förhandlingarna i Köpenhamn ska leda fram till ett avtal där rättvisetemat och fattiga människors rätt till utveckling ska bejakas!

Maud var medgörlig, men samtidigt fokuserad på att det är ett politiskt spel, man ger och tar och ingen vill ge före någon annan... Var modig!, tyckte vi. Vi har tillsammans med 25000 svenskar förväntningar på vår regering. Step up!

Namnen har överlämnats, nu laddar vi för helgen och till alla aktivister och till er andra rättvisekämpar kan jag hälsa att av alla som satt i rummet graderades vi högst, vi unga aktivister alltså! Våra röster betyder något och det är vi som ska leda Sverige i framtiden!

Nu ska väskan packas inför Köpenhamn och där och då ska vi manifestera: DET ÄR HÖG TID FÖR KLIMATRÄTTVISA!