Vi är Diakoniaaktivisterna. Vi lämnar avtryck och tror på att en bättre värld är möjlig. Tillsammans förändrar vi världen. Välkommen till vår blogg!

fredag 12 oktober 2012

Engagemangsmässan 2012 Uppsala

"Glöd och engagemang", säger Erik från Uppsalas aktivistgrupp som gjort affischen till årets engagemangsmässa. Affischen går i toner av rött och orange. Eriks leende skvallrar om att det kanske är att överanalysera tanken bakom färgvalet, men jag gillar den, tanken att engagemang handlar om glöd.

Efter ett år var det i måndags eftermiddag/kväll dags för årets engagemangsmässa. Detta år till ära, med det eminenta namnet Engagemangsmässan 2012. Syftet med eventet är att samla ideella organisationer i Uppsala som söker människor sugna på ett engagemang. I Uppsala finns mycket att lägga sin fritid på, kanske framförallt för studenter. Under de mässor som anordnas i början av terminerna kan det vara en djungel att hitta de icke universitetskopplade organisationerna. Så väcktes idén om en egen mässa hos bland annat Uppsalas aktivistgrupp och Röda korsets ungdomsförbund i Uppsala. Nu, efter andra året får vi väl säga att det blivit en tradition. I år fanns drygt 30 ideella organisationer på plats. En härlig blandning där besökarna kunde bekanta sig med, förutom Diakonia, bland annat Latinamerikagrupperna, Fältbiologerna, Äldrekontakt och Kondo Mera!. Något som märktes tydligt under förra årets mässa, och även i år, var att det också är ett ypperligt tillfälle att mötas, alla vi som redan är engagerade. Ett tillfälle att knyta nya kontakter, hitta samarbetspartners, upptäcka nya spännande organisationer och framförallt låta sig inspireras över hur många vi faktiskt är som ger av tid och engagemang. Det är häftigt!

En liten rapport från Engagemangsmässan 2012 i Uppsala med förhoppningar om att de som kom inte bara fick med sig pennor och Fairtrade-märkt choklad utan även lite klarhet i var deras engagemang behövs. Mer glöd åt folket!