Vi är Diakoniaaktivisterna. Vi lämnar avtryck och tror på att en bättre värld är möjlig. Tillsammans förändrar vi världen. Välkommen till vår blogg!

onsdag 31 oktober 2012

Vad har grynets ilska över ”dumma vuxna” med Diakonia att göra?En liten flicka sa en gång till mig:
-          "Det är en sak jag inte förstår.  Jag har både en mamma och en pappa. En egen cykel och en massa gosedjur. Men vissa barn har ingenting alls, hur kan det vara så orättvist?"

Många barn ser och förstår problemen i världen mycket bättre än vad vi vuxna gör, men det är vi som måste ta ansvar och reda ut vad vi ställt till med. Vi måste se med barnens ögon, det är deras framtid vi skapar idag. 

Vi har ofta betydligt mycket mer än vad vi faktiskt behöver medans andra inte ens har tillgång till rent vatten... hur kan det få vara så? Till jul kan du på ett enkelt och roligt sätt jämna ut balansen och stärka rättvisan i världen, och se till att nästa jul kanske blir ett lyckligare minne för barn världen över.

Till årets julkampanj tillfrågades några kändisar om att tolka begreppet ”eldsjäl”. Resultatet blev fyra fantastiska och inspirerande motiv som du kan köpa och ge bort i julklapp. Eldsjälar finns överallt i alla världens hörn och de kan se helt olika ut, men alla har de något gemensamt: De vill se förändring!

Men till det behövs stöd, så gör som grynet, bli arg och säg ifrån!
För allt står inte rätt till i världen, men tillsammans kan vi ändra på det!