Vi är Diakoniaaktivisterna. Vi lämnar avtryck och tror på att en bättre värld är möjlig. Tillsammans förändrar vi världen. Välkommen till vår blogg!

tisdag 23 oktober 2012

Fairtradefikadagen

Förra torsdagen visade göteborgsvädret sig från sin allra sämsta sida, men är det Fairtradefikadag så kan man ju inte bara kura ihop sig under en filt i soffan även om man kanske skulle vilja. Sagt och gjort - några av aktivisterna i Göteborg gav sig ut på promenad. Med oss hade vi ett par lånade korgar, information om Diakonia och Fairtrade, ett par kilo choklad samt 13 kilo bananer. Under ungefär en och en halvtimme gick vi mellan Handelshögskolan och Vasaplatsen och bjöd förbipasserande på ett litet mellanmål.

Detta uppskattades av göteborgare på väg hem i regnet, och vi fick många frågor om varför vi gjorde detta. Ett perfekt läge att få informera lite grann med andra ord (kan tilläggas att de som stod i busskurerna var mer pratsugna än andra, av fullt förståeliga skäl..).

Resultatet? Lite lätt träningsvärk i korgbärararmarna, men framförallt 280 göteborgare som fått veta varför Fairtradefikadagen är värd att uppmärksamma!
(För er skarpögda: ja, det står 278 högst upp på pappret. Men vissa regniga höstdagar har man ju så tur att man kan få prata med människor även under tak . Det dök upp två personer till medan vi höll på att plocka undan...)