Vi är Diakoniaaktivisterna. Vi lämnar avtryck och tror på att en bättre värld är möjlig. Tillsammans förändrar vi världen. Välkommen till vår blogg!

söndag 5 augusti 2012

Vi tackar Urkult för i år!

Efter en regnig sista natt packar vi ihop utställningen och sammanfattar Urkult med orden: vilken fantastisk, varm och trevlig festival! Sommarturnén passar som handen i handsken bland Urkultarna, som både vill och har tid att lyssna. Och trots att turnén inte var direkt barnanpassad så har det fullkomligt kryllat av yngre förmågor som visat upp sina talanger i form av målande och politisk koll. En av barnen som kom ville försäkra sig om att Anders Borg verkligen tyckte det var ok att vi målade om honom (han har blivit omgjord till bland annat smurf, citron, prinsessa, clown och en hel del annat spexigt). Vi sa att vi trodde finansministern bara tyckte det var roligt. Efter ytterligare försäkran blev till slut Anders Borg omgjord till en riktigt stilig cowboy.

Vi har även haft många allvarligare stunder med längre och bra samtal bland Urkultarna som ofta är insatta och engagerade. Vissa hade till och med läst Diakonias rapporter om kapitalflykt. Att Anders Borg ska bli vår Robin Hood var ett budskap många ställde upp på! För de som tyckte frågan var komplicerad var Anders Hood-kampanjen ett bra sätt att illustrera vad skatteflykt är och vad en kan göra åt det. Därför kan vi inte säga annat än att till Urkult hoppas vi få komma till igen!