Vi är Diakoniaaktivisterna. Vi lämnar avtryck och tror på att en bättre värld är möjlig. Tillsammans förändrar vi världen. Välkommen till vår blogg!

lördag 4 augusti 2012

Om glöd och möten


Stämningen här på Urkult fortsätter att förundra och inspirera. Många på festivalen intresserar sig för vårt arbete och ett stort antal bilder på glada festivalbesökare, som sedan ska in i den fotobok som ska lämnas över till Anders Borg, pryder nu väggarna i diakonias utställningstält.
Tältet står på Solidaritetstorget mitt i hjärtat av festivalområdet och förutom alla de möten som uppstår när förbipasserande stannar en stund för att prata uppstår också många möten med andra aktivister som precis som vi står på Solidaritetstorget och delar med sig av sin kunskap och glöd till andra. Svenska Freds, Röster Mot Rasism, Jordens vänner och Svenska Kyrkans Unga är några av de organisationer som är här tillsammans med oss. Att åka iväg på festival med diakonia handlar för mig inte bara om att vara diakonias ansikte utåt eller att få så många som möjligt att engagera sig i vår kampanj mot skatteflykt utan det handlar minst lika mycket om möten. Möten med andra människor som brinner. Som precis som oss diakoniaaktivister vill vara med att förändra världen.
Att få vara med och påtagligt känna att vi är många som vill se stora förändringar i världen får verkligen mig att vilja brinna mer och starkare.

Karin Jalkenäs, Stockholmsgruppen