Vi är Diakoniaaktivisterna. Vi lämnar avtryck och tror på att en bättre värld är möjlig. Tillsammans förändrar vi världen. Välkommen till vår blogg!

onsdag 25 november 2009

Tack alla spårvagnstrafikanter!


Tack resenärer att ni har bestämt er att åka kollektivt ljöd sången från ett gäng diakoniaaktivister på spårvagnar och bussar lördagen den 14 november i centrala Göteborg.      

Med en gitarr och iförda klockdräkter från klimatkampanjen "Countdown to Copenhagen" for vi runt i kollektivtrafiken för att sjunga diakoniaaktivisternas glada tacksång. Tysta gick vi på spårvagnarna som vilka resenärer som helst och när dörrarna stängdes bröt sången ut.

För att rädda oss på jorden behövs det fler som ni.  Tack att ni bryr er om vårt klimat och jordens folk, tack att just du åker vagn! 
 En del resenärer satt och log för sig själva och andra började klappa i takt, sången avslutades alltid med en varm applåd och vi applåderade tillbaka.

Folk behöver uppmuntran då de reser klimatsmart och det bästa stället att sprida glädje måste vara i kollektivtrafikens stress. Glada och exalterade över göteborgarnas reaktioner hoppade vi från vagn till vagn, in på centralstationen, in i ett tåg som snart skulle avgå och tillbaka ut i västtrafiken igen. Kommentarer som "buskul" på bred skånska och "tack, jag blev alldeles tårögd" fick oss att vilja göra detta varenda lördag framöver!