Vi är Diakoniaaktivisterna. Vi lämnar avtryck och tror på att en bättre värld är möjlig. Tillsammans förändrar vi världen. Välkommen till vår blogg!

tisdag 18 december 2007

Köpfri zon

Det bränner fortfarande sådär skönt i kinderna och jag känner mig nöjd med dagens insats. Jag har precis kommit hem efter vår och Speaks gemensamma julaktion med en köpfri zon mitt i Göteborgs julhysteri.

Efter att ha satt upp partytältet upptäckte vi ganska fort hur otacksamt det är att försöka få kontakt med människor som är så otroligt fokuserade på att köpa sina julklappar. Under de tre timmar vi stod och bjöd på kaffe och pepparkakor och delade ut schyssta julklappstips fick vi höra en hel del onödiga kommentarer. Men vi fick också växla några ord med dem som verkligen bryr sig. Någon ville köpa en get på en gång och en annan utbrast att utsläppsrätter är en fantastiskt bra julklapp. Han fick tydligen det själv förra året och blev hur glad som helst! Det är i sådana stunder som allting känns hoppfullt igen och man inte längre tänker på att tårna håller på att domna bort.