Vi är Diakoniaaktivisterna. Vi lämnar avtryck och tror på att en bättre värld är möjlig. Tillsammans förändrar vi världen. Välkommen till vår blogg!

lördag 7 juli 2012

Vilken (politiker)vecka!


Efter en rolig och intensiv vecka i Visby som kantats av skoskav och förkylningar sitter vi nu på färjan på väg hem.  Veckans höjdpunkt var tveklöst när vi fick träffa Anders Borg efter flera timmars väntan. Vi har gått på många spännande seminarier, om alltifrån Arms Trade Treaty till biståndets baksidor. Vi fick bevittna hur Bo Forsberg briljerade på Diakonias och Amnestys seminarium om när svensk export bryter mot mänskliga rättigheter, såväl som när Svenska kyrkans ungas globala arbetsgrupp med smittande energi talade om köttets klimatpåverkan.Det har också varit mycket spännande att höra partiledarnas tal på kvällarna och Almedalen är ett mycket värdefullt forum för nätverkande och samarbete mellan organisationer. Vi har framför allt träffat personerna från Svenska kyrkan, Svenska kyrkans unga, Kristna fredsrörelsen och Salaams vänner. Det senare är ett samarbetsprojekt som är tänkt att vara ett forum för religionsdialog mellan Kristna fredsrörelsen och Svenska muslimer för fred och rättvisa. 

Så här på färjan hem konstaterar vi att vi lärt oss en mängd nya saker men också lärt känna många nya människor. Inspirerade återvänder vi till Uppsala och hoppas på att få komma tillbaka till Visby igen! 


/Emma, Caroline, Micael och Sara