Vi är Diakoniaaktivisterna. Vi lämnar avtryck och tror på att en bättre värld är möjlig. Tillsammans förändrar vi världen. Välkommen till vår blogg!

fredag 6 juli 2012

Vapenexportaktion i Almedalen

I morse när vi satt och åt frukost ringde en journalist till Micael för han ville skriva en artikel om vår jakt på Anders Borg. Vi träffade nämligen hans kollega när vi väntade utanför det sista seminariet igår. Micael gjorde ett bra jobb, och artikeln kommer imorgon. Sedan cyklade vi in till Visby för att delta i ett fredsmanifestation som anordnades av Kristna fredsrörelsen, Svenska kyrkan och Svenska muslimer för fred och rättvisa. Några av oss hade folkdräkter på sig och höll i vapen som hade svenska flaggan på sig.

Aktionen gick ut på att gå omkring i ett så typiskt svenskt tåg med nationaldräkter flaggor och som dessutom ackompanjerades av små grodorna på munspel och dessutom vapen..Att sälja vapen är ju också väldigt svenskt eftersom vi är världsbäst på det, men vi vill att Sverige ska vara bra på fred och inte på vapen. De som sa att de inte ville köpa vapen  blev fredshjältar och fick information om Kristna fredsrörelsen.

Dagens andra gemensamma aktivitet var att vi gick på Svenska kyrkans ungas seminarium om hur man kan minska sin klimatpåverkan genom att äta vegetariskt, Det är en viktig fråga som är värd att uppmärksammas och de gjorde detta på ett mycket inspirerande sött. Bland annat hade de planerat en trerätters vegetarisk meny, 

Nu packar vi väskorna och en fin vecka på Gotland böjar lida mot sitt slut.