Vi är Diakoniaaktivisterna. Vi lämnar avtryck och tror på att en bättre värld är möjlig. Tillsammans förändrar vi världen. Välkommen till vår blogg!

tisdag 22 november 2011

Stockholmsgruppens och Uppsalagruppens klimataktion!


Vilken helg det varit!
Under förmiddagen i lördags var det än en gång dags att påverka årets klimatmöte i Durban! Denna gång var det aktivister från Stockholmsgruppen tillsammans med Uppsalagruppen som tappert stod på Norrmalmstorg i Stockholm och försökte få de förbipasserande att signera på klimatkampanjen We have faiths namninsamling och ta ett klimatfoto för Time For Climate Justice kampanjen. Dagen blev lyckad men vill ändå påpeka att vi alla någonstans drog slutsatsen av att vi kanske inte stod på den mest strategiska platsen precis! På Norrmalmstorg i lördags kunde en person börja gå tre takter snabbare enbart genom att man tittade på dem. Konstigt nog blev inte kaffet och kakorna heller så populära. Men vi sänkte inte våra huvuden för detta utan fortsatte istället att med glada miner sprida ordet om kampanjerna och klimat rättvisa!


Självklart fick vi även kontakt med trevliga och öppna människor som visade intresse vilket var jättekul! Och vi fick ihop ett par foton och några namn vilket var syftet till varför vi var där! Förutom detta så var nog det bästa av allt att samarbeta med aktivisterna från Uppsalagruppen, härligt att man kan åka från en stad till en annan för att träffas med andra aktivister och samarbeta! Något jag tycker bör ske oftare mellan oss aktivister runtom i Sverige!