Vi är Diakoniaaktivisterna. Vi lämnar avtryck och tror på att en bättre värld är möjlig. Tillsammans förändrar vi världen. Välkommen till vår blogg!

söndag 20 november 2011

En hungersnöd i Sverige?!



Nä... en hungersnöd i Sverige är inte så sannolik. Inte ens om vi drabbas av torka. Krisen på Afrikas horn beror nämligen inte bara på torkan utan på att samhället fungerar så dåligt. Diakonia jobbar därför både med katastrofhjälp som räddar liv och långsiktiga insatser som förhindrar framtida katastrofer. Stöd arbetet här.

Filmen är gjord av Diakonias aktivistgrupp i Uppsala.


Bakom kulisserna under inspelningen

Diakonia skriver:

TACK alla som gett en gåva till Afrikas horn
Gensvaret från Diakonias givare med anledning av svälten på Afrikas horn är fantastiskt. Vi har hittills samlat in cirka tre miljoner kr. Pengarna gör nu stor nytta för att rädda och bygga upp liv i Somalia och Kenya.

Här räddar din gåva liv
Kenya: 1 miljon kr, främst till befolkning på landsbygden som drabbats av torkan och svälten.

Norra Somalia: 1 miljon kr från Radiohjälpen samt 500 000 av Diakonias insamlade medel till internflyktingar samt herdebefolkning som drabbats av torkan och svälten.

Centrala Somalia: 800 000 kr till internflyktingar, både nyanlända och familjer som just kommit från södra Somalia.

Somalia och Kenya: Genom ACT Alliance där Diakonia nu är medlem in med 600 000 kr som kommer att användas både i Somalia och i flyktinglägret Dadaab i Kenya. Det är Lutheran World Federation som rent praktiskt står för hjälpinsatserna.
Att förebygga katastrofer
Diakonia arbetar med bistånd på ett annorlunda sätt. Vi gör det långsiktigt och med en tydlig lokal förankring. Genom vårt stöd kan människor själva ta sig ur fattigdom och förtryck. Detta arbete vet vi förändrar världen. Och det gör människor bättre rustade när en katastrof slår till.

När katastrofen är ett faktum förändras vårt arbetssätt och vi fokuserar på att rädda liv. Men i takt med att vardagen återvänder fasas den humanitära hjälpen in i det långsiktiga arbetet för mänskliga rättigheter, demokrati, jämställdhet, fred och rättvisa.

Återigen, stöd arbetet här