Vi är Diakoniaaktivisterna. Vi lämnar avtryck och tror på att en bättre värld är möjlig. Tillsammans förändrar vi världen. Välkommen till vår blogg!

måndag 8 augusti 2011

Urkult 2011Diakoniaaktivisterna har befunnit sig i Näsåker vid Nämälven några dagar på ännu en festival denna festivalsommar. Med oss hade vi en utställning som de olika aktivistgrupperna har pysslat ihop under våren med temat ”Pengarna eller livet? ”.

Vi vill lyfta fram frågan om svenska företags och statens, ansvar vid export. Svensk export som vi flera tillfällen exporterar/t till länder som kränker mänskliga rättigheter. Mellan grym musik från världens alla hörn, kulinariska upplevelser och det som kunnat hota denna festival som mest, regnet, hade vi några fantastiska dagar i Näsåker, Ångermanland. Efter våra kompletterande stövelköp var festivalstämningen på topp hos oss och besökarna. Det gav oss intressanta samtal och också tillfälle att lära sig mer.

Med oss upp hade vi också vår namninsamling till handelsministern Ewa Björling. Och vad kan vara mer peppande att människor ville påverka här och nu. Det var så man kunde sammanfatta hela festivalen, med mycket värme och människor som visade stort engagemang för världen.

Tycker du som många av besökarna på Urkult att det är fel att exportföretag är med och kränker mänskliga rättigheter kan du här och nu påverka genom att ladda upp en bild på dig själv på Diakonias facebooksida och på så sätt skriva på vårt upprop till handelsminister Ewa Björling.Sen kan du sprida budskapet vidare!!Tack för att vi fick finnas med på Urkult / Annie Hermansson, Ida Karlsson, Sandra Johansson, Frida Zandén, Matilda Nilsson