Vi är Diakoniaaktivisterna. Vi lämnar avtryck och tror på att en bättre värld är möjlig. Tillsammans förändrar vi världen. Välkommen till vår blogg!

torsdag 4 augusti 2011

Hjälp Diakonia stoppa svälten på Afrikas horn

Du har säkert sett bilderna och nyheterna från Afrikas Horn där svälten är i det närmaste ofattbar. Diakonia finns på plats i Somalia, Kenya och Uganda. Vi ber nu om din hjälp för att lindra den akuta nöden.

Eftersom situationen just nu är så akut är det viktigt att kunna dela ut mat till de som svälter. Men vi på Diakonia vet att det inte bara handlar om att lindra nöden. Det som verkligen förändrar människors liv är ett långsiktigt och hållbart utvecklingsarbete med demokrati, mänskliga rättigheter och jämställdhet i fokus. I norra Somalia, där Diakonia under närmare 25 år varit en av ytterst få organisationer på plats, är läget idag betydligt bättre än i de södra och centrala delarna av landet. Det är nu dit som många somalier från andra delar av landet flyr undan svälten.

Ge en gåva, ordna en insamling och berätta för andra

Vi ber dig om en gåva till vårt plusgiro 90 33 04-4. Du kan till exempel ge pengar direkt på http://www.diakonia.se/ Genom att SMS:a DIA100 till nummer 72900 skänker du hundra kronor.

Vi ber också dig som har möjlighet att ordna en insamling på din arbetsplats, i din kyrka, på sommarlägret eller någon annanstans! För varje krona som skänks bidrar Sida med upp till nio kronor.

En annan viktig insats är att sprida information om läget på Afrikas Horn och att en gåva till Diakonia gör skillnad. Prata med dina vänner eller tipsa om vår insamling via Facebook!