Vi är Diakoniaaktivisterna. Vi lämnar avtryck och tror på att en bättre värld är möjlig. Tillsammans förändrar vi världen. Välkommen till vår blogg!

torsdag 2 juli 2009

Klockan klämtar i Visby


Sitter hemma vid datorn efter ännu en het dag i Almedalen. Som vanligt bjuder Gotland på strålande solsken och värmen i kombination med en nyss avnjuten middag (grillat) gör att man är ganska dåsig så här på kvällen men jag ska ändå försöka ge en rapport från dagen som gått.

Vi inledde med att delta i ett seminarium anordnat av Bilda. Vi diakoniaaktivister gjorde ett bejublat inhopp där vi berättade om vårt ideella engagemang, vad vi gjort under våren och lite om Countdown to Copenhagen. Kan glädja Örebrogruppen med att berätta att vi visade upp er film från sångaktionen vilket givetvis bemöttes med rungande applåder från en helt klart inspirerad publik.

Sedan var det dags för klockspel i Domkyrkan. Ett specialkomponerat stycke framfördes av klocktornet (eller vad säger man? Klockaren kanske...) Jaja, det handlade i alla fall om att klockan klämtar för oss här på jorden om vi ska hinna minska våra växthusgasutsläpp i tid. Ärkebiskopen var där och talade och han avslutade med att fråga publiken om klockspelet ringde ut vår tid här på jorden eller om kanske den sista tonen var en ton av hopp?

Efter klockspelet var vi på ett Diakoniaseminarium, även här med medverkan från ärkebiskopen. Seminariet avslutades med paneldebatt med bland annat miljöpartiets språkrör Peter Eriksson.

På kvällen hade jag den stora äran att få bjuda Julia, Cissi och Frida på middag hemma i trädgårdsmöbeln. Kändes som lite välbehövlig avslappning och en bra avslutning på ännu en lyckad dag i Almedalen!
/Oskar