Vi är Diakoniaaktivisterna. Vi lämnar avtryck och tror på att en bättre värld är möjlig. Tillsammans förändrar vi världen. Välkommen till vår blogg!

lördag 4 juli 2009

Parad genom stan

Igår blev vi inbjudna av Global Focus, som vill få företagare att tänka mer klimatsmart, att komma på deras seminarium. Eftersom seminariet redan var i gång smög jag, Frida, in för att kunna ställa en fråga om hur de ser på rättviseperspektivet, medan Oskar och Cissi ställde sig utanför med klockdräkterna för att samla in namn. Var kul att både miljöpartisten och moderaten i panelen tyckte frågan var intressant och att de höll med om att de fattigaste inte ska behöva bidra.
På eftermiddagen mötte vi upp med svenska kyrkans unga och gick en klockparad genom innerstaden. Vi drog på oss mycket uppmärksamhet, eftersom vi ringde med våra väckarklockor och var åtta klockor med hattar på rad. Slutstationen var Almedalen, där miljöpartiets språkrör, Peter Eriksson, skulle hålla sitt tal. Miljöpartiet var det enda partiet som inledde med att sitt ungdomsförbunds ordförande fick hålla ett tal. Vi tyckte det var ett bra initiativ att även låta ungdomsförbundet tala i Almedalen!
Då detta var vår sista kväll tillsammans firade vi vår lyckade vecka med att äta ute på en god Italiensk restaurang. Det va sorgligt att vi nu splittras då vi haft så roligt tillsammans!!