Vi är Diakoniaaktivisterna. Vi lämnar avtryck och tror på att en bättre värld är möjlig. Tillsammans förändrar vi världen. Välkommen till vår blogg!

tisdag 30 juni 2009

Hett i Almedalen

Känns som vi redan börjar bli varma i kläderna här på Almedalsveckan och namnunderskrifterna till Countdown to Copenhagen fortsätter att rulla in. Härligt! Vår aktivisttrupp förstärktes idag av Oskar från Jönköpingsgruppen, som själv är gotlänning. Känns som en resurs, då vi vimsat bort oss innanför ringmuren ett antal gånger... =)


Dagen började med att lyssna på en debatt om hur näringslivet med flera bemöter klimatfrågan. Spännande att se hur så många olika typer av företag, myndigheter och andra organisationer har börjat tänka i de banorna, för klimatfrågan är het här i Almedalen!
Vi passade på att gå på teaterföreställningen Bitterfittan Airlines, som tog upp frågan om jämställdhet i relationer och i samhället. Var enligt mig klockren. Denna heta dag unnade vi oss ett dopp i havet, vilket var isande men uppfriskande, innan vi fortsatte att samla in namnunderskrifter i klockkostymerna. Får mest positiv respons, men vissa underskrifter får man kämpa för.
Vi höll till vid den stora scenen och lyssnade på Maud Olofssons tal och även hon lyfte upp frågan om jämställdhet och poängterade att klimatfrågan är enormt viktig. Så har varit ett återkommande tema idag, vilket både jag och resten av diakoniaaktivisterna har uppskattat.

Ska nu ladda inför ännu en kul och lärorik dag här i Almedalen!