Vi är Diakoniaaktivisterna. Vi lämnar avtryck och tror på att en bättre värld är möjlig. Tillsammans förändrar vi världen. Välkommen till vår blogg!

måndag 14 april 2008

Dagens ros

Häromdagen fick jag Westanders pr-handbok 2008 i brevlådan. Handboken visade sig innehålla massor av praktiska tips inför olika typer av pr-arbete, allt från tips för TVs morgonsoffa till tips för journalistsamtal. Många av tipsen var sådant jag genast tänkte att vi i våra grupper skulle ha användning för och om det gör dig intresserad går handboken att beställa gratis via Westanders hemsida eller ladda ner här.

Under rubriken ”20 tips om att kontakta beslutsfattare” återfanns tipset ”ge positiv respons”:
”Visa tacksamhet när ledamöter driver de frågor ni arbetar med. Detta stärker deras engagemang, samtidigt som det är ett bra tillfälle att etablera och vårda betydelsefulla kontakter.
Exempel: När s, v och mp i budgetförhandlingarna kom överens om att återställa det svenska biståndet till en procent av BNI sände biståndsorganisationen Diakonia blommor till partiernas ledare och förhandlare.”

Jag gillade det här tipset – tänk vad skönt att få uppmärksamma att någon är bra istället för att man återigen tycker att någon är kass. Därför tänkte jag passa på att dela ut två virtuella blombuketter till två politiker jag anser gjort bra ifrån sig på sistone.

Tack Anders Lago, kommunstyrelseordförande i Södertälje, för att du i den amerikanska kongressen vågade påpeka att Södertälje kommun tar emot fler irakiska flyktingar än USA och Kanada tillsammans – trots att det inte var Sverige som startade kriget.

Tack Fredrik Reinfeldt för att du tog upp frågan om brott mot mänskliga rättigheter med Kinas president.

Blommor till er båda!