Vi är Diakoniaaktivisterna. Vi lämnar avtryck och tror på att en bättre värld är möjlig. Tillsammans förändrar vi världen. Välkommen till vår blogg!

söndag 17 oktober 2010

Morgondagens rubriker

Efter ett tips från en aktivistkollega ägnades en fredagskväll åt filmen ”Yes men fix the world”. Två kostymnissar åtog sig uppdraget att rädda världen – genom vissa mer eller mindre schyssta knep. Och även om de inte riktigt lyckades driva det ambitiösa projektet i hamn, så öppnade de åtminstone en del ögon, väckte stora tankar hos människor. Och delade med sig av finfina tips till andra med världsförbättrarambitioner!

Vad sägs till exempel om det här? De tryckte upp en egen version av The New York Times, daterad ett halvår in i framtiden. 100 000 exemplar delades ut en tidig morgon på Manhattan. Och för att visa vad som kan hända om vi släpper fantasin lös, innehöll tidningen rubriker som “Kriget i Irak är över”, ”Nationaliserad olja betalar miljöprojekt” och “Lag om maxlön införs”.

Redaktionen motiverade sitt påhitt med att de var tvungna att visa vad riktig förändring kan innebära. De ville peka på hur världen skulle kunna se ut. En kvinna på trottoaren kommenterade: ”It´s like waking up and all the things that you wanted became the news.”

Så. I din drömtidning, vilka rubriker hittar vi där? Och i Diakoniaaktivisternas version av DN, vem får ordet på debattsidan? (Kanske Shobuja?)Ps. ”Yes men fix the world” finns på svtplay.se ett tag till!