Vi är Diakoniaaktivisterna. Vi lämnar avtryck och tror på att en bättre värld är möjlig. Tillsammans förändrar vi världen. Välkommen till vår blogg!

måndag 9 augusti 2010

Urkult
Mitt bland tallar, forsar, renskav, veganer, dreadlocks, batiktröjor & fioler stod en skylt som välkomnade till Paradiset. Det var Diakonias aktivistgrupp ute på uppdrag för att informera "urkultarna" om kapitalflykt.
Det var många som ville bidra med sin röst i kampen att stoppa kapitalflykten. I paradistältet provade man aktivisternas sinnrika, pedagogiska & välsnickrade aktiviteter.


På SOL-idaritetstorget var vi i gemenskap med andra organisationer som arbetar för en bättre värld. Vi för människans & vår granne för djurens skull. Djurvännerna gick dock miste om den goda kantarell toasten med västerbottenost & de nygrillade tunnbrödsrullarna med smörstekt välsaltat renskav och tillhörande coleslaw.

När paradiset stängt för dagen fick vi aktivister njuta av den norrländska solnedgången, dansa till den rytmiska folkmusiken från när och fjärran, lyssna till poesi och hänföras av tidernas eldshow.

Efter tre soliga dagar och två älvdopp senare kom regnet. Då packade vi ihop och tog bussen söderut.Anders Borg har efter dessa dagar många soliga hälsningar som väntar honom i Stockholm.
Urkraftshälsningar från
Annie, Ida, Elin, Caroline och Cissi.