Vi är Diakoniaaktivisterna. Vi lämnar avtryck och tror på att en bättre värld är möjlig. Tillsammans förändrar vi världen. Välkommen till vår blogg!

onsdag 18 mars 2009

Vad är klockan? Det är hög tid för klimaträttvisa!

Så har våren äntligen kommit till Stockholm! Runt slottet samlades skidsugna stockholmare för att njuta av Royal Palace Sprint i solskenet och Diakonia var på plats på Mynttorget. Nu var det dock inte skidorna som lockat oss dit utan EU-nämndens sammanträde, där man bland annat skulle avhandla regeringens klimatpropostition. Iförda klockdräkterna och med foldrar och infoblad från Diakonias klimatkampanj inväntade vi mötesdeltagarna. Vi vill att Sverige gör mer än regeringen i propositionen åtar sig både på hemmaplan och utomlands och hjälper utvecklingsländerna med mer finansiellt stöd utöver biståndspengar.

Runt Mynttorget ekade våra väckarklockor och manade på folk att inse att det är hög tid för klimaträttvisa! En man svarade på frågan om ett rättvist klimatavtal med: Jag har inte tid. Jag bor i Nässjö. Alla vet vi ju att Nässjö ligger i en klimatfri zon! Ett annat roligt svar på samma fråga är kostymnissen som med en suck sa: Åh, vad härligt… Vi stod en timme utanför byggnaden och när vi till slut packade ihop kände vi oss ändå nöjda. Reinfeldt, Borg, Bildt och Malmström passerade oss och mottog Diakonias infoblad. En lyckad aktion med andra ord!

Vi har börjat Countdown to Copenhagen!

För mer info om Diakonias klimatkampanj, se http://www.diakonia.se/.