Vi är Diakoniaaktivisterna. Vi lämnar avtryck och tror på att en bättre värld är möjlig. Tillsammans förändrar vi världen. Välkommen till vår blogg!

måndag 1 mars 2010

Skriv på protestlista mot Sveriges handel med Libyen!


I början av förra månaden skrev Maria G. ett inlägg som ni kanske minns där hon uppmärksammade ett program från SVT:s Korrespondenterna (programmet går att se på SVT Play) som undersökte hur Sverige numera, till skillnad från förr i tiden, handlar hejvilt med de mest hänsynslösa diktaturerna och MR-kränkande staterna.

Hon skrev: ”Programmet visar handelsminister Ewa Björling som är på promotingresa till Libyen tillsammans med några svenska företag. Svenska Rymdbolaget är ett av dem, som är lite sugna på att sälja luftburen övervakningsutrustning till den libyiska regeringen, så de bättre ska kunna övervaka flyktingarna som försöker fly till Europa från deras stränder. Snällt av dom. Och Ewa lovar hjälpa dem med direktkontakter till den libyiska militären. Snällt av henne.”

Händelsen passerade utan något mer än en notis i tidningarna, med undantag från Korrespondenterna förstås. Jag har nu snappat upp en namnlista på Namnlista.se där man kan protestera mot detta avskyvärda beteende som FN och människorättsorganisationer kritiserar Sverige massivt för. Skriv på!