Vi är Diakoniaaktivisterna. Vi lämnar avtryck och tror på att en bättre värld är möjlig. Tillsammans förändrar vi världen. Välkommen till vår blogg!

torsdag 26 februari 2009

10 februari 2009, på hemväg.

En extra dag Addis i väntan på flyget. Till en början kändes det inte så lockande (förutom för vissa som hade bekanta där), och de flesta var beredda på en seg dag av väntan. Men när dagen var till ända så var nog de flesta överens om att det var en bra dag. Bra att få landa i tanken innan vi kastas in i samma gamla vanliga Sverige. För vi är annorlunda nu, det går inte att förneka. Alla har vi lämnat en bit av våra hjärtan i Burkina Faso.

Efter att ha tillbringat två veckor i ett land där även den största staden kändes som ett mindre samhälle med svenska mått mätt, var Addis en metropol! Inbäddad i grönska i en dal var utsikten från den högsta punkten svindlande och kontrasten till Burkina och Ouagadougou kunde inte bli större. (Burkina är platt och torrt, men ändå så vackert). Höga byggnader, blomsterarrangemang och så mycket mer av omvärldens influenser, inte minst eftersom FN har stort kontor där, än vad som finns i Burkina.

Dagen bestod av en sightseeing med Polare-Per (Christines kompis) som guide. Vi brände det sista av reskassan och åt etiopisk mat. Kurerade våra strejkande magar och plåstrade om våra ömmande hjärtan. Denna dygnslånga väntan i Etiopien blev alltså en trevlig dag. Nu är det dock bara den långa resan hem kvar...

Evelina & Christine