Vi är Diakoniaaktivisterna. Vi lämnar avtryck och tror på att en bättre värld är möjlig. Tillsammans förändrar vi världen. Välkommen till vår blogg!

tisdag 23 februari 2010

Kontrasterna väller över en

Att resa innebär nästan alltid att möta kontraster. Första dagen på Bolivias jord med Diakonias ombudsresa och 14 resenärer från en stor del av Sverige, landar vi i Santa Cruz efter cirka 36 timmars flygresa. Det innebär en mängd intryck och pusselbitar som ännu inte fallit på plats.
Från Örebro till Arlanda i lördags kväll i kanske det värsta snövädret på decennier till Santa Cruz fuktiga luft och + 28 grader som slår emot en direkt, så är det kontraster från första stund.

Vi hann knappt duscha och byta om innan lunch på hotellet och första besöket hos några av Diakonias samarbetspartners som arbetar med att stödja representanter för ursprungsbefolkningen i landet. Vi fick många utmanade intryck av ett land med oerhört många folkgrupper och de mest skiftande levnadsvillkor att brottas med.

Imorgon väntar besök på plats hos några av dem. Spännande och säkert ett antal oskrivna blad för vår del, när vi ska försöka förstå livsvillkor så helt annorlunda våra egna. Utmanande! Men först väntar en säng på en mycket trött resenär!

Per Danielsson