Vi är Diakoniaaktivisterna. Vi lämnar avtryck och tror på att en bättre värld är möjlig. Tillsammans förändrar vi världen. Välkommen till vår blogg!

onsdag 30 november 2011

Framme på plats, trötta, förväntansfulla och peppade!

Hej hej!

I arla morgonstund hoppa 16 pigga resenärer upp ur sina sängar för att ta sig till Arlanda för att få uppleva sin livs resa i Israel/Palestina. Även om klockan bara var runt fyra på morgonen/natten så lyckades vi alla möttes upp och kom fram i tid. Kl.06.30 satt vi på planet och lyfte mot Wien för att sen byta flyg där och så flyga mot Tel Aviv. Några av oss passa på att sova medan andra hade fullt upp att läsa in sig på Israels historia eller lyssna på pratande medresenärer.

Resan ner gick väldigt bra men väl framme i Tel Aviv kom vår första stora prövning; säkerhetskontrollen!!! I säkerhetskontrollen fråga de ut oss om vad vi skulle göra i Israel, vart vi skulle bo, vad vi gör hemma och en massa annat men vi alla klara oss förbi vakterna så nu är vi redo att uppleva detta spännande land.

Vi fick ett väldigt fint välkomnande när vi kom ut ur flygplatsen av en fin röd sol som gick ner över staden. Det är jätte vackert land! I Tel Aviv vid havet är det ganska grönt ändå men ju högre upp vi åkte mot Jerusalem så blev det mer stenigt och kalt. Det var märkligt att åka i bussen till Jerusalem och se hur stängsel och den stora betongmuren slingrar sig runt staden. På ena sidan av vägen finns fina upplysta hus och så på den andra sidan bakom muren/stängslet (på den palestinska delen) var det mycket mer mörkt och slitet. Det är mycket intryck redan kan jag lova!

När vi kom fram till Jerusalem så samlades vi på Bildas center (Swedish Christian Study Centre) och gick igenom programmet för resan. Plus att vi har hunnit med att äta på en armenisk restaurang också. Gott gott!

Det är verkligen tio spännande dagar vi har framför oss. Fullproppat med aktiviteter, platser vi ska se och människor vi ska få träffa. Som vi sammanfatta kvällen förut; det är ett privilegium att få vara här. Tänk vad vi ska få vara med om!!!