Vi är Diakoniaaktivisterna. Vi lämnar avtryck och tror på att en bättre värld är möjlig. Tillsammans förändrar vi världen. Välkommen till vår blogg!

torsdag 3 november 2011

Stockholmsgruppens aktivistträff måndag 31/10

Efter en minst sagt inspirerande aktivisthelg på Lidingö Folkhögskola så var det dags för ännu en aktivistträff med Stockholmsgruppen. I måndags var det livat på mötet! Diakoniaaktivisten Jonatan hade med sig en super god bullängd och smarrig choklad som vi alla smaskade på medan Rebecka och Johnny från aktivistgruppen bidrog med sitt glada och engagerade humör! Sandra Rudholm kom på besök och delade med sig av sin erfarenhet som följeslagare på Västbanken. Konflikten Israel/Palestina är en invecklad fråga som så vitt jag vet sträcker sig långt tillbaka i tiden och det är ibland lätt att hamna i tankarna ”varför ska människor behandla varandra på detta vis?” ”Kommer konflikten någonsin att lösas?”















Men när man hör Sandras berättelser om hur bybor som trots militärens närvaro i deras byar stolt passerar och ignorerar dem, aktivisters engagemang och rop om rättvisa ute på gatorna, äldre damer som i ett antal år suttit på vägkanten med ”stop the occupation skyltar” så känner man att än finns det hopp, och som diakoniaaktivist så tror jag att det är bra att tro på hoppet, titta framåt och se möjligheter! Bilden ni ser är en del av den enligt folkrätten olagliga mur på palestinsk mark, tyckte att det som står skrivet med rosa var ett riktigt symboliskt budskap : "With Love and Kisses nothing lasts forever".



Träffen igår var ett perfekt tillfälle för de som inte var med på aktivisthelgen att lyssna på Sandras än en gång mycket inspirerande berättelse, vi tackar Sandra!

/Suzanne Kabwe
P.S Stockholmsgruppen är igång jiihoo!