Vi är Diakoniaaktivisterna. Vi lämnar avtryck och tror på att en bättre värld är möjlig. Tillsammans förändrar vi världen. Välkommen till vår blogg!

onsdag 16 maj 2012

Anders Borg - bli vår Robin Hood!

Sommarkampanjen tjuvstartade i fredags morse utanför Riksdagshuset då ett gäng aktivister samlades för att sjunga om skatteflykt för Anders Borg. Finansministern skulle på ett möte med EU-nämnden för att prata om frågan inför den kommande omröstningen i EU-parlamentet. Aktivister från Uppsala och Stockholm tog tillfället i akt för att peppa ministern att göra mer i frågan!

Vi hade precis samlats på Mynttorget när Anders Borg kom gåendes, och lite tagna på sängen av hans tidiga ankomst lyckades vi ändå få på några hattar och köra vår ramsa:”För att fattigdomen ska få ett slut
måste du lägga ner mer krut,
på att stoppa skatteflykt
- pengar som rika länder knyckt,
för ett värde tio gånger mer
än det bistånd vi ger!”

Borg lyssnade på hela ramsan leendes innan han gick in på mötet. Mer förberedda var vi däremot när finansmarknadsminister Peter Norman kom gåendes och han fick höra hela vår fina Robin Hood-sång! Detta fick även övriga riksdagsledamöter som skulle på mötet bl.a. Anna Kinberg Batra.