Vi är Diakoniaaktivisterna. Vi lämnar avtryck och tror på att en bättre värld är möjlig. Tillsammans förändrar vi världen. Välkommen till vår blogg!

fredag 13 augusti 2010

En hälsning från ett soligt frizon!




När vi anlände till frizon, som är en kristen musikfestival utanför Örebro, var det först bara regn, rusk och lera… Men igår hände det fantastiska –solen kom fram och årets frizon blev inget hav av lera!!
Partytältet är mysigt och folk hänger här bland palmerna. Vi har haft många intressanta samtal i tältet, även med folk som gått förbi utanför. Den hink vi hängt upp med hål i, för att symbolisera hur pengar flödar ut från utvecklingsländerna, är det som lockar till sig flest folk hit till tältet. Spelet ”På liv och död”, som visar den negativa sidan av skatteparadis, har också varit uppskattat. Alla som har tid att prata tycker att detta med skatteflykt och skatteparadis är ett stort problem och skriver gärna under. Vi har för tillfället fått in över 200 namnunderskrifter, som vi med glädje ska skicka till Anders Borg.

Jag ( Frida) pratade med en journalist på Sändaren (dock ingen intervju) om denna problematik och han tycker att det är bra att vi lyfter upp frågor som ingen annan berör. Efter ett tag berättar han att han ingår i ett band och att vi ska få en cd av honom. Han hade nämligen använt meningen ”himlen har ett tak” i en låttext och sen hade han en länk till hemsida i cd-fodralet. Bra!!!

Det är bra stämning här på festivalen. Utställarna runt omkring oss har visat intresse för vår utställning och bjuder gärna på kaffe och godis.Omkring oss har vi även sumobrottning, beachvollybollar och en härlig odör från fotbollsturneringen. Ikväll blir det dans och fina konserter…
Helt plötsligt öppnar sig himmelen för ett kort skyfall, tält fylls och vi blir super poppis!

Festivalhälsningar,
Maria och Frida