Vi är Diakoniaaktivisterna. Vi lämnar avtryck och tror på att en bättre värld är möjlig. Tillsammans förändrar vi världen. Välkommen till vår blogg!

onsdag 3 juni 2009

Klockan bara rusar fram


Löparfesten Vårruset turnerar nu landet runt, den 26 maj var det Stockholms tur att vara värd och hela 15000 tjejer samlades. Vi i Stockholmsgruppen tog naturligtvis tillfället i akt, gled i våra kära klockdräkter och spred ut oss över startområdet.

Att springa klädd så här var helt klart en ny upplevelse. Det är inte allför lätt att röra sig genom folkhav när man är dubbelt så bred som i vanliga fall. Ska man springa om någon blir det till att springa i sidled för att kunna passera. Att använda armarna gick ju inte heller, så nog tog det mer i benen än vad jag hade tänkt mig, tur att klockorna inte väger mer! Men här klagas inte, jag slapp ju frysa i alla fall, och var så varm och go om magen hela loppet!

Efter målgången varvade vi picknick med att traska runt och samla namnunderskrifter. Många glada och intresserade skrev gärna på, bland dem både Peter Siepen och Blossom Tainton. Dessutom lyckades vi få Peter Siepen, som var konfrancier för evenemanget, att läsa upp vårt budskap i högtalarna – snacka om bra! Mycket bra aktion – nöjd var ordet (trots en del träningsvärk dagen efter)!


(Skriven av Sara Wallin publicerad av Ellie)