Vi är Diakoniaaktivisterna. Vi lämnar avtryck och tror på att en bättre värld är möjlig. Tillsammans förändrar vi världen. Välkommen till vår blogg!

onsdag 3 december 2008

Namninsamlingar

Under en insamling av namn ges tillfälle att skärskåda svensken. Klassiska undanflykter, genuint intresse, de som har tid, de som går en omväg runt. Och de mest intressanta, de som inte alls bryr sig om vad vi står och samlar in namn till, men bara vill prata.

Många vågar nog inte tro på vad en mängd namn kan göra, för när tog media senast upp en namninsamling med ett lyckat resultat? Kanske gäller det överhuvudtaget, hur många negativa nyheter konsumerar vi inte per positiv nyhet? Vi i Borås har iallafall bestämt oss för att en namninsamling kan göra skillnad, därför har vi flera gånger varit ute på stan och samlat underskrifter, runt en timma per gång, med tanken att många små insatser är lättare att genomföra än en stor. Och förhoppningsvis har vi fått fler att börja tänka till.

Allra roligast vore, om nu Anders Borg gör något vettigt av det här, att alla de som skrivit under på något sätt får veta det. Hopp och framtidstro är bra grejor. Inte HIV