Vi är Diakoniaaktivisterna. Vi lämnar avtryck och tror på att en bättre värld är möjlig. Tillsammans förändrar vi världen. Välkommen till vår blogg!

söndag 1 juli 2012

Robin Hood på festival


Under sista dagen på festivalen gav vi oss ut på gatorna i ett soligt Borlänge och pratade skatteflykt med festivalbesökare och vanliga Borlängebor. Sångbegåvade Robin Hood och Broder Tuck bjöd på storartade uppträdande och sjöng om Anders Borg som Robin Hood.

Vårt budskap om att skatteflykten från utvecklingsländer måste stoppas är något de flesta festivalbesökare vi pratar med tycker är rätt och att företagens agarende behöver regleras. När folk får höra om vår kampanj att göra Anders Borg till Robin Hood, dyker det upp ett leende på läpparna.  Eller för den delen när en festivalbesökare som hängt i vårt tält och pratat skatteflykt säger "Det här är det första vettiga jag gjort den här veckan" och upprörd över företagens metoder för att smita från skatten ställer upp på ett foto till Anders Borg.

Vara med på foto för att påverka Anders Borg, är det många som varit pepp på. En uppmaning till Anders Borg: håll utkik i brevlådan efter ett stort paket med foton på människor som vill att du agerar för stoppa skatteflykten!

Det är en generellt sett en ung publik på Peace & Love och det ges flera tillfällen att berätta om vilka Diakonia är. Eller för den delen förklara hur det uttalas, som när vissa av festivalbesökarna frågar "Vad är Diakåånia för något?".  Flera festivalbesökare som tidigare inte hört talas om Diakonia, har nu fått kännedom om Diakonia men framförallt har de engagerat sig i skatteflyktsfrågan!
Fyra intensivadagar i Borlänge är nu slut och vi Diakoniaaktivister laddar om inför nästa vecka då vi åker till Visby och Almedalen. Vi ses där!

/Simon Holmgren