Vi är Diakoniaaktivisterna. Vi lämnar avtryck och tror på att en bättre värld är möjlig. Tillsammans förändrar vi världen. Välkommen till vår blogg!

torsdag 5 juli 2012

Robin Hood minglar i AlmedalenFrån stövlar och langos på Peace&Love tog sig Anders Hood-kampanjen vidare till kavaj- och mingeltäta Almedalen. Första dagen på plats i denna djungel av mediefolk, politiker och organisationer tillbringade vi på ett samtal med Diakonias egna Bo Forsberg och Magnus Walan. Diakonia och Amnesty släppte en uppföljande rapport om svensk exportpolitik. Kolla i Diakonias hemsida

Men vårt huvudsakliga mål var att få tag på Anders Borg och sjunga vår "Anders Hood"-sång. Vi väntade utanför SR:s studio där finansministern blev intervjuad, utan resultat...

Vi väntade utanför Anders Borgs presskonferens på Visby Strand... Nu fick vi även draghjälp av Svenska kyrkans unga och Agera-volontärerna! Men ingen finansminister i sikte.


Vi väntade på Donners plats... Men trots uppskattad sång dök inte Anders Borg upp.


Förrän efter några minuter, efter att vi packat ihop och precis skulle gå hem. Då plötsligt kommer Anders Borg vandrandes i rask takt. Vi följde efter honom och jakten fortsatte in bland Visbys kringliga kullerstensvägar, och slutligen fick vi finansministern att avvara några minuter. Inte nog med att vi fick sjunga, vi fick även överlämna information om vad vi vill att finansministern ska göra för att förhindra skatteflykten från fattiga länder. Från en Robin Hood (förhoppningsvis) till en annan.Och därefter tog finansministern oss alla i hand och tackade för sången! Ihärdigheten lönade sig. Nu hoppas vi att finansminister lyssnat ordentligt och förstår att han behöver "ta tillbaka skatten som har blivit snodd. Dessa pengar skulle kunna gå till vård och skola, kom igen nu Anders Borg och bli vår Robin Hood!"