Vi är Diakoniaaktivisterna. Vi lämnar avtryck och tror på att en bättre värld är möjlig. Tillsammans förändrar vi världen. Välkommen till vår blogg!

torsdag 14 oktober 2010

Aktivisthelgen

I helgen så var det Diakoniaaktivishelg igen, denna gång i Örebro. Den inleddes med en supergoda mackor, presentationsrundor och prat om sommmarens festivaler. Under fredagskvällen hanns det även med en workshop om icksevåld av coola Sara Wallentin från Kristna fredsrörelsen.

Under helgen hann vi också med att få besök av Bilda och Andreas Ulfsax som jobbar på Diakonia med klimatfrågor. Han hade en föreläsning om klimatmötet som kommer att vara i Mexiko nu i slutet av året. Vi hade en workhop när vi spånade ideér inför den klimatkampaj som Diakonia kommer att driva för att uppmärksamma mötet och sätta press på politikerna att verka för ett rättvist klimatavtal. Eftersom det kommande mötet verkligen inte fått mycket uppmärksamhet i media tycker jag en en sådan kampanj verkligen behövs. Efter den föreläsningen fortsatte vi på klimattemat. Vi sjöng en "tack för att ni åker kolletkivt" sång till de som väntade på sina bussar och tåg på Örebro central. Lokaltidningen skrev en artickel om oss också. Det var hur kul som helst!

Kort sagt, en bra helg med myket god mat och många trevliga världsförbättrande människor och mycket klimat. Men jag tycker nog att höjdpunkten var de klockrena lekarna på lödagskvällen! Kul att Julia kom också och hälsade på! Och bra jobbat och tack Ellie för en superbra helg!