Vi är Diakoniaaktivisterna. Vi lämnar avtryck och tror på att en bättre värld är möjlig. Tillsammans förändrar vi världen. Välkommen till vår blogg!

söndag 6 juni 2010

Världsmiljödagen

Den 5 juni var det världsmiljödagen. Detta uppmärksammades av Uppsalagruppen. Med en banderoll med budskapet "Cykla för rättvisa" ville vi uppmärksamma de förbipaserande på att klimatförändringarna inte bör isoleras som en miljöfråga, då det i allra hösta grad även är en rättvisefråga. Det är de fattigaste människorna som har de sämsta fötutsättningarna att hantera effekterna av klimatförändringarna och många människor får sin mat och/eller vattenförsörjning förstörd på grund av dem.

Många av oss Diakoniaktivister har under resor träffat människor som själva har vittnat om detta. Därför ville vi, genom att bjuda förbipasserande cyklister på äpplen och bullar, uppmuntra cyklister till att göra ett bra val som gör att dessa människor kan behålla sin mat och vattenförsörjning även i framtiden.

Vi fyra Diakoniaaktivister samarbetade med Uppsala cykelförening som hade en cykelservice-station precis bredvid där man kunde få hjälp med att laga sin trasiga cykel.