Vi är Diakoniaaktivisterna. Vi lämnar avtryck och tror på att en bättre värld är möjlig. Tillsammans förändrar vi världen. Välkommen till vår blogg!

onsdag 19 maj 2010

Ny hemsida: Rättvis elektronik!

Ni som följer den här bloggen vet att jag flera gånger återkommit till de problem som finns i elektronikindustrin. Mineralerna i våra mobiler, datorer och andra elektroniska produkter produceras under hemska förhållanden i afrikanska gruvor och förlänger och förvärrar konflikten i Kongo-Kinshasa, enligt FN. Och när mineralerna sätts samman till färdig produkt sker även det under omänskliga arbetsvillkor i asiatiska fabriker.

För att uppmärksamma detta och ge resurser till andra som vill uppmärksamma detta har jag och min kompis Jonathan Wiksten lanserat en sprillans ny hemsida: Rättvis elektronik! Genom den ska vi inte bara länka till material från organisationer som Make IT Fair ochRaise Hope for Congo, utan även sprida egenhändigt skapat material. I samband med hemsidelanseringen startade vi också en facebookgrupp.

Genom att skriva upp sig på blogguppdateringar via epost i spalten till höger på hemsidan kan ni följa med vad som händer och kanske delta i evenemang som dyker upp. Om ni i Diakonias aktivistgrupper runt om i landet vill ha en temakväll om detta så hoppas vi kunna erbjuda tillräckligt med material för en sådan.