Vi är Diakoniaaktivisterna. Vi lämnar avtryck och tror på att en bättre värld är möjlig. Tillsammans förändrar vi världen. Välkommen till vår blogg!

söndag 26 april 2009

Tågsång dagen lång!

Hälsningar från Uppsalagruppen som varit igång ordentligt i helgen!

Det började tidigt i fredags morse. Hyllningssånger till tågpendlare stod på programmet för eftermiddagen, och Radio Uppland undrade vad det kunde vara och hade bjudit in oss för att förklara under morgonprogrammet. Så efter en (för oss studenter i alla fall...) tidig väckning var vi på plats i studion och fick berätta om att vi vill uppmuntra alla de som åker tåg istället för bil och att man på det sättet kan hjälpa till att minska CO2-utsläppen och rädda klimatet. Sen fick radiolyssnarna i Uppsala vara med om samma sak som Jönköpingsborna förra veckan: höra Diakonia-aktivisternas tacksång!

Tack resenärer
för att ni har bestämt er
att åka kollektivt
För att rädda oss
på jorden
behövs det fler som ni
Tack för att ni åker från
Stockholm till Uppsala
Tack att just du åker tåg!


Den fick också en massa tågpendlare höra i fredags. Man kunde gå på tåget i Stockholm, och få en tacksång, och sedan gå av tåget i Uppsala, och få en till tacksång. Om man åkte till Skövde kunde man till och med bli bjuden på bullar!

Vi fick många leenden, ett och annat muttrande, flera applåder och stöd från oväntat håll: Uppsalas taxichaufförer hade hört om oss på radion och skrev gärna på vår namninsamling. Det blev många underskrifter för en rättvisare klimatpolitik!