Vi är Diakoniaaktivisterna. Vi lämnar avtryck och tror på att en bättre värld är möjlig. Tillsammans förändrar vi världen. Välkommen till vår blogg!

fredag 10 augusti 2012

Hej hej!
Dagarna går fort och nu är vi inne på vår tredje dag på Frizon. Vi har haft två seminarier idag i Världens tält; ett om skatteflykt och ett senare på eftermiddagen om att vara aktivist. Under skatteflyktsseminariet spelade vi ett Kapitalflyktsspel och diskuttera hur det egentligen funkar med skatteflykt. Under aktivistseminariet prata vi först allmänt om att vara aktivist, sen om Diakonia i stort och till sist om vad det innebär att vara Diakoniaaktivist.
Det är roligt att få vara på Frizon med en så genomarbetad utställning. Många kommer in i vårt tält och läser om skatteflykt, tar ett kort med Robin Hood-hatten eller frågar om hur det är att vara Diakoniaaktivist. Vi får mycket bra respons på utställningen och många förvånas över att det är så stora summar som utvecklingsländerna går miste om varje år. Så nu finns det bara en sak kvar att säga: Anders Borg –Bli vår Robin Hood!
Varma (fast det är kallt på nätterna) hälsningar från Frizon!
/Sandra Johansson