Vi är Diakoniaaktivisterna. Vi lämnar avtryck och tror på att en bättre värld är möjlig. Tillsammans förändrar vi världen. Välkommen till vår blogg!

fredag 22 juli 2011

Diakonias matkampanj till Afrikas horn

Det som skett på Afrikas horn är chockerande och hemskt, men inom kort kommer Diakonia köra igång en kampanj för att ge mat till hungrande människor i området. DN skriver:

Nu snickrar Diakonia på en kampanj för att börja samla in pengar till nya insatser i de områden de blivit bannlysta från.

– Våra lokala samarbetsorganisationer kommer att arbeta med privata sektorn för att sätta igång ett kupongsystem så att vi kan förse människor med mat.

Det finns livsmedel att köpa i Somalia men de som hungrar har inte råd. Genom att köpa mat av privata aktörer och registrera de familjer som är i behov av mat, kan Diakonia etablera ett system där de behövande får en kupong som de löser in mot mat hos de aktörer man samarbetar med.

– Det betyder att vi slipper logistiken med att flytta mat, säger Stephen Ndichu.

Samtidigt minskar risken för extra avgifter och stölder och spänningen mellan inflyttade flyktingar och bofasta handelsmän reduceras.


Om du vill stöda Diakonia redan nu, gå in här.