Vi är Diakoniaaktivisterna. Vi lämnar avtryck och tror på att en bättre värld är möjlig. Tillsammans förändrar vi världen. Välkommen till vår blogg!

lördag 28 maj 2011

Diakonia på tredje plats i biståndsdebatten

Det är sjukt roligt att se att Magnus Walan, ansvarig för samhällskontakt på Diakonias policy- och opinionsavdelning, är enligt biståndstidningen OmVärlden den tredje mest inflytelserika personen i svensk biståndsdebatt, efter biståndsminister Gunilla Carlsson och professorn och föreläsaren Hans Rosling. Personer som Walan petar ner på listan är bland annat Carl Bildt och Margot Wallström! Motiveringen lyder:

Från sin förhållandevis anonyma position som lobbyansvarig på Diakonia, biståndorganisationen för fem svenska kyrkor, har Magnus Walan blivit en opinionsbildare av enorm betydelse för den svenska biståndsdebatten. Arbetet mot svensk vapenexport, globala handelsfrågor och biståndsbudgeten är centrala frågor. Politiker och journalister som har honom i luren nästan dagligen undrar hur tiden räcker till. Andra biståndsorganisationer tittar med viss avundsjuka på Diakonia och pratar om att de borde "göra en Walan".

Wow! Grattis Magnus!